Veliki sezonski popust klima uređaja!
Veliki sezonski popust klima uređaja!
Veliki sezonski popust klima uređaja!
Veliki sezonski popust klima uređaja!
Veliki sezonski popust klima uređaja!
Veliki sezonski popust klima uređaja!

Rigips

Postavljanje pregradnih zidova

Rigipsovi sistemi omogućavaju ekonomičnu izradu pregradnih zidova sa značajnim uštedama u odnosu na klasičnu gradnju.

Korišćenjem Rigips montažnih zidova postižemo uštedu u vremenu i novcu. Šuplji prostor u pregradama pokazuje se kao idealan za jednostavno i racionalno postavljanje instalacija svih vrsta. Sa obzirom da nema sušenja, zidove odmah možemo malati, oblagati tapetama ili pločicama. Zvučna i protivpožarna zaštita izuzetno je efikasna korišćenjem Rigips pregrada.


Spuštanje plafona

Rigips sistem za spuštene plafone s obešenom drvenom ili metalnom potkonstrukcijom ugrađuje se da bi se smanjila visina prostorije, ili kad treba pokriti instalacije u šupijem delu plafona.

Rigips potkonstrukcija koju predstavljaju metalni profili obešeni pomoću vešaljki, omogućava podešavanje visine prostorije. U Rigips spušteni plafon može se umetnuti izolacija od mineralne vune čime se postiže:

U spušteni plafon mogu se bez problema postaviti standardni sistemi za rasvetu provetravanje i klimatizaciju.

Akustika prostora postignuta palfonima je dodatna prednost koja se postiže upotrebom kvalitetnih materjala.


Oblaganje potkrovlja

Adaptacija neiskorištenog potkrovlja predstavlja najpovoljniju mogućnost dobijanja novog prostora za stanovanje. Rigips sistemi suve gradnje ovaj poduhvat čine naročito pogodnim za "uradi sam" sistem rada.

Za rekonstrukciju i renoviranje potkrovlja uvek treba konsultovati stručo lice koje će dati najbolje moguće rešenje za vaš prostor.

Kombinacijom Rigips ploča sa materijalima za zvučnu i toplotnu izolaciju Rigips sistemi ispunjavaju sve zahteve koji se postavljaju prilikom gradnje, a to su ekonomičnost i visoki stambeni komfor. Proverenim načinom suve gradnje u postojeće delove gradjevine se ne unosi vlaga. U ovakve prostorije se može useliti neposredno nakon završetka radova. Osim toga, Rigips konstrukcijama se mogu ispuniti svi zahtevi za zaštitu od požara.


Suvo malterisanje - lepljenje ploča

Oblaganje postojećih zidova Rigips pločama vrlo je racionalan postupak jer se primenom odgovarajućih materijala postiže delotvorno poboljšanje zvučne i toplotne zaštite. Zidovi se mogu obložiti na dva načina:

Kad se zidovi oblažu nasuvo, Rigips pločama i lepkom umesto maltera, podloga mora biti čvrsta i suva, izvan dohvata kiše i mraza. Zid treba odmastiti i skinuti sve ostatke starog maltera. Na zidu ne sme biti tragova kapilarne vlage iz tla ni većih pukotina. Malter koji se mrvi ili puca treba najpre odstraniti kako bi se lepk za ploče naneo na čvrstu podlogu.

Sveži beton mora se dobro osušiti a zatim pažljivo pregledati da nema mrlja od ulja ili oplate. Glatke betonske površine se najpre premazuju Rikombi kontaktom, a jako upijajuće poput gasbetona, Rikombi gruntom. Kod kombinacije suvog i mokrog malterisanja najpre se nanosi malter, a tek nakon sušenja Rigips ploče. Ako se Rigips pločama oblažu sve površine u prostoriji, prvo se prekrivaju zidovi a zatim plafon.



© 2009 - 2024 PROFESIONAL - Kragujevac | Sva prava zadržana